пʼятницю, 22 серпня 2014 р.

Твір на тему: “Проблема пам’яті про війну”

Роки змінюють один одного, люди живуть кожен своїм життям. Ми вже з десяток років як перейшли рубіж нового тисячоліття. Сучасні технології зробили крок настільки далеко, що письменники-фантасти минулого століття навіть собі і уявити не могли всього того розмаїття пристроїв, що полегшують життя …
Здавалося б, ті далекі 40-ві залишаються лише яскравою ілюстрацією на вицвілих плакатах нашої свідомості. Ми старанно вивчаємо історію. Ми, звичайно, згодні, що період Другої Світової Війни – одна з найжахливіших сторінок розвитку людського суспільства, але приймаємо все це відсторонено-байдуже, лише напередодні 9 Травня, як би згадуючи про неї.
А між тим, ми повинні пам’ятати! Не згадувати зрідка, прикрашаючи свою сторінку в соціальній мережі георгіївською стрічкою, а пам’ятати! Пам’ятати всіх тих, хто так і не повернувся, пам’ятати про сльози матерів, які втратили своїх дітей, пам’ятати про тих, хто залишився без близьких людей, про тортури і голод, про жорстокість і смерть.
У світі, де кожен день у засобах масової інформації у фарбах висвітлюють теракти і збройні напади, люди стають черствими. Ліниво перемикаючи канали, ми дивимося на події як на чергову постановку; нам затишно на своєму великому дивані вірити, що нас ніщо не торкнеться. Але це не так! Весь світ озброєний до зубів, і одне натискання кнопки може перевернути наше тепле затишне болото повсякденності.
Адже війна – це не те, що було колись і більше не повториться. Війна реальна і страшна. Тому давайте пам’ятати! Давайте брати участь в цьому житті і міняти його на краще! Давайте думати про ближніх, поважати старших і схиляти коліна перед живими ветеранами не тільки в Свято 9 Травня, але і кожен день дякувати і пам’ятати про всіх тих, хто допоміг нашому затишному маленькому світі бути.

Залишайте відгук: